Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2021/2022
Tabell
Lag M V O F P
1 Katrineholms SK FK Futsal 12 9 1 2 28
2 Katrineholm City FC 12 8 0 4 24
3 IK Tun 12 7 2 3 23
4 Trosa-Vagnhärad SK 12 5 2 5 17
5 Södertälje Futsal Club 12 5 0 7 15
6 Futsal Klubb Eskilstuna 12 3 0 9 9
7 Sangre Chilena FF 12 2 1 9 7

Match

IK Tun

1 - 4
Sporthallen Nyköping
13 februari 2022
11:00

Katrineholms SK FK Futsal

Referat

Referat: IK Tun - Katrineholms SK FK Futsal

Seriesegrare

Sista matchen för seriespelet 21/22 och IK Tun står för motståndet. Vi kryssade i höstas när vi möttes hemma i en inte allt för lysande tillställning men vi har presterat bättre och bättre under säsongen. Allt utom förlust skulle innebära serieseger och en förlust skulle medföra att Tun går om oss.

Inför matchen blev det lite frågetecken kring att Tun hade med liberon som förra veckan lirade i Trosa/Vagnhärad och även en spelare till som enligt Sörmlands Fotbollsförbund var avstäng med 1 januariregeln som grund ( man får inte byta lag efter 1 januari för undvika just sådant – att man tar spelare från andra lag som inte längre kan avancera). IK Tun hade kollat med Svenska Fotbollsförbundet som tydligen sagt ok vilket är mycket märkligt.
Vi släppte snabbt detta och fokuserade på att vi ändå skulle ta de tre poängen.

IK Tun hade en libero med nummer 10 som styrde spelet och som gärna höll i bollen extremt mycket. Han var duktig med den så vi var tvungna att vara noggranna att inte gå på några finter men samtidigt vara mer på att han kunde släppa bollen vilket han gjorde då och då. Han var också rätt sugen på att kasta sig och överdriva allt för att få med sig frisparkar. Vi klarade ändå av detta på ett helt ok sätt – han fixade två snabba frisparkar men sedan läste domarna honom och trots ett enormt påverkande matchen igenom från deras ledare så stod domarna emot bra och visst tyckte vi att vi borde haft några frisparkar till och sluppit någon men de kunde fått någon till också och så är det alltid. Domarna gjorde en riktigt bra match trots att det var svårdömt och Tun underlättade inte direkt heller.

Det blev som förra veckan ett ställningskrig med få målchanser men Trosa var lite vassare en mot en än Tun så det var lättare för oss att försvara men samtidigt var de mer disciplinerade hemåt så vi hade svårare att skapa kontringar. Vi får dock en kanonchans att spräcka nollan på en omställning men bränner sista passningen för öppet mål. Istället tar de ledningen med 1-0 efter lite tveksamheter vid vårt straffområde. Vi tar över mer och mer och har tre riktigt bra chanser att göra mål men bränner allt och ligger under i halvlek.

I andra blir vi bättre och bättre och dominerar spelet men vi är helt otroliga på att missa 2-1 lägen där vi till och med sätter passningen men då lyckas lägga bollen utanför. Tun har riktigt vassa lägen också, betydligt färre men Karja får göra några riktigt kvalificerade räddningar. Till slut får vi dock in kvitteringen men då måste det till en straff. Vi håller oss kvar i deras straffområde och det blir kalabalik och det känns som ännu en 100 % chans missas men en av deras spelare kastar sig och står på armen som hindrar bollen att gå mot mål så vi får en straff som Bashir är stensäker på.
Nu är det bara röda spelare vid boll och äntligen lyckas vi sätta bollen när vi kommer 2 mot 1. Flex spelar in bollen till Anton som får öppet mål och sätter den i nät. Anton är inte klar ännu utan sätter 3-1 efter en skarvnick på Noaks fina passning. Nicken från Anton 1,50 lång går i en perfekt båge över deras 2,5 meters forward som spelade extra spelare när de tog ut målvakten – riktigt stiligt.

Karja kan sedan spika 4-1 efter att först värmt upp deras keeper med en långstraff och sedan dunkat in returen.
Riktigt skönt att vinna när vi får jobba i underläge och har sådan missflyt/oskicklighet i de avgörande lägena. Vi bör ju göra minst 7-8 mål på de chanser vilket förstås inte är riktigt bra men samtidigt är vi täta hemåt. Några fel gör vi men Karja är på tå och gör räddningar när dessa dyker upp.

Skönt att fixa detta också och känns rätt ok att vinna när Tun tar in spelare från andra klubbar. Om det nu är så att SöFF inte varit tydliga nog så måste de skärpas till för det är ju inte rimligt att man mot slutet av säsongen ska kunna vässa trupperna. Nu fixade vi så City fick chansen att kvala vilket de löste med ett nödrop så det bli två Katrineholms lag i kvalet.

Vi började säsongen svagt och gav de andra lagen ett försprång efter att tagit 1 poäng på första två matcherna. Därefter vinner vi alla matcher utom den försmädliga sista sekunders förlusten i första derbyt och vi har nu sju raka segrar.
Nu får vi fokusera på kvalet och ta med oss det fina spel vi presterat och så får vi se hur långt det räcker.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Halvarsson 1 2 0 0 0 2
Bashir Mohamed Abukar 1 1 0 0 0 1
Linus Hurtig 1 0 1 0 0 1
Noak Hurtig 1 0 1 0 0 1
Abdifatha Abukar Haji 1 0 0 0 0 0
Ahmed Nuur 1 0 0 0 0 0
Albert Karjalainen 1 0 0 0 0 0
Anton Bago 1 0 0 0 0 0
Carl Isgren 1 0 0 0 0 0
Patrick Plantin 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Albert Karjalainen 1 1 0 0 1 1 0 1
Anton Halvarsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 31 okt 2021, 18:00 Katrineholms SK FK Futsal - IK Tun 3 - 3